#наТерапија Дискусија 08 со Деспина Стојановска и Марија Стефанова

Минатиот петок, на 17-ти ноември, се емитуваше финалната, 45-та епизода од серијата „На терапија“. Во текот на два месеци, запознавме комплексни карактери со специфични животни приказни и бевме сведоци на тоа како тие карактери, заедно со д-р Терзиев, работеа на решавањето на своите проблеми.

Преку ова, доаѓаме до темата на осмата #наТерапија Дискусија: „Психотерапијата, нејзината улога во денешно време и колку се говори за неа во денешното општество“. Низ призма на карактерите од серијата, Игор Мурговски разговараше на темата со двајца психолози, односно психотерапевти, Деспина Стојановска и Марија Стефанова.

Погледнете ја емисијата, тука: