#наТерапија Дискусија 09 со Роберт Насков и Вардан Тозија

Последната епизода од серијата „На терапија“, првиот македонски ТВ проект снимен според странска лиценца, се емитуваше во петок, на 17 ноември. Низ 45-те епизоди и сесиите со д-р Терзиев (Никола Ристановски), се запознавме со животните приказни и проблемите на анестезиологот Милена (Јелена Јованова), војникот Владо (Тони Наумовски), тинејџерката и пливачка Ивана (Ангела Димитрова) и брачниот […]

#наТерапија Дискусија 08 со Деспина Стојановска и Марија Стефанова

Минатиот петок, на 17-ти ноември, се емитуваше финалната, 45-та епизода од серијата „На терапија“. Во текот на два месеци, запознавме комплексни карактери со специфични животни приказни и бевме сведоци на тоа како тие карактери, заедно со д-р Терзиев, работеа на решавањето на своите проблеми. Преку ова, доаѓаме до темата на осмата #наТерапија Дискусија: „Психотерапијата, нејзината […]

„’На терапија’ раскажува приказни за реални луѓе“ – Интервју со Вардан Тозија

Вардан Тозија, режисерот на серијата „На терапија“, се вбројува меѓу најталентираните имиња во македонската кинематографија и во неговата филмографија се вклучени исклучително квалитетни долгометражни, краткометражни, документарни и телевизиски проекти. На две епизоди пред крајот на серијата, зборувавме со Вардан за предизвиците на снимањето на серијата со ниво на квалитет што го наметнува франшизата, за посветеноста […]

#наТерапија Дискусија 07 со Наде Молеровиќ и Татјана Алексиќ

Во овонеделната, седма по ред, #наТерапија Дискусија, Игор Мурговски разговараше со Наде Молеровиќ, директорка на ООУ „Гоце Делчев“ Скопје и Татјана Алексиќ, професорка по македонски јазик и литература во СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“. Тема на разговорот беше колку возрасните и нивниот однос, влијаат врз децата и нивното воспитување и развој. Емисијата можете да ја погледнете […]

#наТерапија Дискусија 06 со Ирена Јакимовска и Бранимир Јовановиќ

„Нееднаквост и стереотипи на професионален план” е тема на шестата по ред #наТерапија Дискусија, која се емитува секоја недела во 13:00 часот на ТВ Сител. Игор Мурговски разговараше со Ирена Јакимовска, сопственик и генерален менаџер на компанијата „Комфи Ангел“ и Бранимир Јовановиќ, економист и советник на министерот за финансии. Емисијата можете да ја погледнете тука:

„Никој не е имун на проблеми“ – Интервју со Роберт Насков

Продуцентот на серијата „На терапија“, основачот на продуцентската куќа „КИНО ОКО“ и претседателот на Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ), Роберт Насков, е главниот иницијатор на овој масовен ТВ проект, прв во Македонија снимен според странска лиценца. За снимањето на 45-те епизоди од серијата, Роберт има формирано врвна екипа на македонски актери, сценаристи, ТВ и […]

„Јас дефинитивно не можам да бидам истиот човек по оваа серија“ – Интервју со Тони Наумовски

Роден во Сиднеј, израснат во Битола, врвниот актер Тони Наумовски денес живее во Њујорк каде што гради импресивна интернационална кариера и во театар и на филм и на телевизија. Успешниот и неверојатно талентиран глумец во „На терапија“ ја толкува улогата на војникот Владо Лазаревски кој, според реакциите на социјалните медиуми, е на многумина омилен лик […]

#наТерапија Дискусија 05 со Маја Дилберова и Дороти Пачкова

„Како се манифестира насилството и со каков вид на насилство се соочуваме“ е тема на овонеделната, петта по ред #наТерапија Дискусија. Игор Мурговски разговараше со Маја Дилберова, претседател на Кризен центар „Надеж“ и Дороти Пачкова, претседател на организацијата „Една може!“ посветена на правата на самохраните мајки. Погледнете ја емисијата во целост, тука:

#наТерапија Дискусија 04 со Вики Чадиковска и проф. д-р Огнен Спасовски

Пристигна и четвртата #наТерапија Дискусија во која разговараме за последните случувања во серијата и дискутиравме повеќе на тема авторитет. Гости во оваа емисија се Вики Чадиковска, маркетинг директор и уредник, и професор д-р Огнен Спасовски. Погледнете ја емисијата:

#наТерапија Дискусија 03 со Татјана Стојановска-Иванова и Зорица Црношија

Во минатонеделното, трето издание на емисијата #наТерапија Дискусија, која се емитува секоја недела во 13.00 часот на ТВ Сител, заедно со универзитетскиот професор Татјана Стојановска-Иванова и Зорица Црношија, ТВ-лице и ПР маркетинг менаџер, разговаравме за женските ликови во серијата Милена и Зана и за нивните кариери и животи. Погледнете ја емисијата во целост, тука: